Bize güvenen
20,000+ Kişi
En İyi Hastaneler
Türkiye'de
1 Numaralı
İstanbul'daki klinik

Artık 7’den 70’e, kadın erkek ayırt etmeden herkes;  saç dökülmesi, azalması ve kırılması gibi çeşitli sorunlar ile karşı karşıya gelebiliyor. Birçok nedenle ortaya çıkan bu sorunların imdadına ise, gelişen teknolojiler koşuyor…

Saçlarımız Neden Dökülüyor?

Saç dökülmesinde en başta gelen neden genetik faktörlerdir ancak başka sebepler de vardır. Yetersiz ve dengesiz beslenme saç kalitesini etkiler. Gerilim ve üzüntüler tüm vücut sağlığını ve bağışıklık sistemini bozar, saç dökülmesine neden olur. Tiroit bezi hormonları saç dökülmesine yol açar; saçlar cansız, kuru ve soluk görünür. Doğum sonu dönemi, menopoz ve menopoz sonrası dönem, diabet hastalığı, beslenme bozuklukları, çeşitli ilaçlar, anemi (kansızlık), sistemik hastalıklar (kanserler, karaciğer hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları), mekanik işlemler (sık fön çekilmesi, kötü fırçalama, saçları çok sıkı toplama), kimyasal işlemler (bazı şampuanlar, boya, perma, renk açma işlemleri), deniz suyu, güneş ışınları, havuz sularındaki klor da saç dökülmelerine sebep olan faktörlerdir. Mevsimsel dökülme adı verilen saç dökülmesi, özellikle bahar aylarında, daha çok da sonbaharda artmaktadır.

Peki Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Tercih edilen yönteme göre kişinin dökülmemiş bölgelerinde yer alan saçlar analiz edilir ve nakledilecek saçların alınacağı bölge işlem için hazırlandıktan sonra uygun durumdaki saç kökleri tek tek toplanır. Tüm kıl kökleri toplanıldıktan sonra bunların ayrılma işlemine geçilir. Yine tek tek tüm köklerin ayrılmasından sonra ise ekim işlemi yapılmaktadır. Ekim işlemi için öncelikle çok dikkatli bir şekilde kanallar açılması gerekmektedir. Kanal açılırken punch sistemi yerine tercih edilmeye başlanan lateral slit yöntemi saçın yapısına uygun kesileri atarak, hastanın saç kökü büyüklüğüne, uzunluğuna uygun kanalların açılmasını sağlar. Saç ekimi, yara izi sebebiyle saç kaybının olduğu bölgeler için de uygulanabilmektedir. Bunun yanında sakal veya kaş kayıpları gibi durumlar söz konusu olduğunda da saç ekimi uygulamaları tercih edilebilmektedir.

Hangi Yöntemi Seçeceğinize Nasıl Karar Vereceksiniz?

Saç ekim türleri söz konusu olduğunda en önemli nokta; sizin için en doğru tedavi yöntemine uzman kişiler karar vermelidir. Saç ekimi yöntemleri şunlardır: Robotik Saç Ekimi, Tıraşsız Saç Ekimi, ACell + PRP Destekli Saç Ekimi, Klasik Saç Ekimi. Ancak bu yöntemler arasında öne çıkan bir yöntem var ki; o da “Robotik Saç Ekimi”…

Tıraş Edilmeden Saç Ekimi Yaptırabilir miyim?

Günümüzde saçlar kazınmadan, 0’a vurulmadan tıraşsız FUE dediğimiz saç ekimi operasyonu uygulanabilmektedir. Erkeklerin saç dökülmeleri öncelikle ön körfez dediğimiz bölgelerde açılmalarla başlar. Ön saç çizgisi kaybolur, daha sonra tepe bölgesinde yavaş yavaş açılma olup ön tarafla arka taraf buluşur ve tepe kısmı açılmaya başlar. Özellikle ön körfezlerin tepelerinin açık olduğu durumlarda saçların tamamını tıraş etmeye gerek duyulmamaktadır. Seyrelmenin olduğu, saçların aralarına rahatlıkla girilebilen durumlarda tıraş etmeden FUE saç ekimi yapılabilmektedir.

Saç Ekimi Zor Bir İşlem mi?

Saç ekimi operasyonları 1 gün içinde tamamlanır. Lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için, ne operasyon esnasında ne de operasyon sonrasında bir ağrı, sızı ya da acı hissi duyulmamaktadır. İşlem sırasında hastanın film izleme, tablet bilgisayar kullanma vb. imkanları olduğu için bu süreç düşünüldüğünden çok daha rahat geçebilmektedir.

Yaş Sınırı Var mı?

Saç ekimi operasyonları 22 yaşını doldurmuş olan, sağlıklı herkese gerçekleştirilebilmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Neler Değişecek, Doğal Görünüm Olacak mı?

Saç ekiminden sonra, en başta doğal görünümlü, dolgun ve yoğun saçlara kavuşacaksınız. Saç ekimi operasyonu sonrası, saçlarınızı istediğiniz kadar uzatabilecek ve güvenle istediğiniz şekli verebileceksiniz. Saç ekimi, uzman kişiler tarafından yapıldığı sürece; ekilen saçlar son derece doğal bir şekilde uzamaktadır. Hatta kişi söylemediği takdirde, kendisini tanımayan bir kişi herhangi şekilde bir operasyon gerçekleştiğini anlayamayacağı doğallıkta duracaktır.

Ekim Sonrası Bakımı Nasıl Yapacaksınız?
Saç ekimi sonrasında ilk gün (ertesi gün) pansuman yapılır; antiseptik solüsyonla bakım yapılır ve bandaj çıkarılır. Saç ekimi sonrası süreçte yıkamanın nasıl olacağı size ilk yıkamayı yapan saç ekimi ekibi tarafından anlatılacak ve sonraki yıkamalar hakkında bilgi verilecektir. Genellikle ilk yıkama için 3. gün beklenilmektedir. 2. hafta sonunda hasta kendi şampuanı ile normal yıkamaya dönebilir.

Saç ekimi yapılan bölge açıkta kalacağından 1 hafta süre ile bölgeyi dış temastan ve travmalardan korumak gerekir. Bunu sağlamak için sırtüstü yatmak ve bölgeyi çarşaf, yastık vb. temaslarından sakınmak gerekir. Yarı oturur durumda uyumak bu süreçte iyi bir çözümdür. Bölgenin kaşınmaması ve elle temastan kaçınılması gerekir. Operasyon sonrasında kaşıntı gidermek için bir sprey kullanılabilir.